4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bu bayram da mı karanlık geçecek?

Hakkari yöresinde elektriği olmayan tek köy olan Otluca Köyü Uyanık Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yetkilerin vaat ettiği elektriğe yaklaşan Ramazan bayramındada kavuşmak istiyor.

Hakkari Valiliği'nin girişimleri sonucu köy ve mezralarda bulunan tüm yerleşim birimleri elektriğe kavuşmanın sevincini yaşarken şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü Uyanık Mahallesinin ise halen elektriğe kavuşamadığı belirtildi. Durumu öğrenen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu' 14 hanelik mahallenin elektriğe kavuşması için ilgili kuruma talimat verdiği bildirildi.

Yaklaşık 2 hafta önce köye giden ekiplerin etüt çalışmalarına başladığı ve elektriğin bağlanması için ihale yaptığı belirtildi. Ancak ihale yapılmasına rağmen müteahhit firma tarafından şuana kadar köyde herhangi bir çalışma başlatmadığı belirtildi.

Uyanık mahallesi sakinlerinden Dırbaz Taş ve Adem Çiftçi, köylerini karanlıkta kurtaran Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na teşekkür ettiklerini belirttiler. Köylüler,"İlgili kurumun müdürü köyümüzü ziyaret ederek gerekli çalışmayı başlattılar. Ancak ihale yapılmasına rağmen söz konusu firma halen çalışmalara başlamadı. Sözde bayramda çifte sevinç yaşayacaktık. İnşallah çalışmalar başlatılır da biz de bayramda çifte sevinç yaşarız" şeklinde konuştular.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) Hakkari İl Müessesesi Müdürlüğü yetkilileri ise, ihalenin yapıldığını belirterek, köylülerin biraz daha sabırlı olmalarını isteyerek çalışmaların ise en kısa zamanda başlatılacağını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 16:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?