4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bu cami çöktü, çökecek!

BU CAMİ ÇÖKTÜ ÇÖKECEK

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan bir mahalle halkı ile yolda geçen birçok yolcunun dini ibadetlerini yerine getirdiği cami tehlike saçıyor.

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Ceylanlı Köyü Doğanlı Mahallesi'ndeki caminin duvarında, bir süre önce meydana gelen sel felaketi sonrası hasar oluştu. Duvarlarının bir kısmı askıda kalan caminin etrafına perde duvar çekilmemesi halinde en ufak bir dere yatağı kabarmasında çökebileceği belirtildi.

Mahalle sakinlerinden Ethem Zirek, yaklaşık 7 yıl önce kendi imkanları ile cami yaptırdıklarını belirterek "Camiden 20 hanelik Doğanlı mahallesi ile Hakkari-Çukurca istikametinde gelen yolcularda faydalanıyor. Bir süre önce meydana gelen selde caminin etrafında geçen derenin taşması sonucu caminin duvarları hasar görerek askıda kaldı. Perde duvar örülmemesi halinde ikinci bir yağışta çökecektir. Tek isteğimiz caminin kenarına bir perde duvarın örülmesidir" dedi.

İl Müftülüğü yetkilileri ise, mahalle muhtarının kendilerine başvurmadığını, konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, müracaat edilmesi halinde gereğinin yapılacağını belirttiler.

BU CAMİ ÇÖKTÜ ÇÖKECEK
BU CAMİ ÇÖKTÜ ÇÖKECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:11:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 15:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?