3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bu çukur neden kapatılmıyor?

Hakkari'de bir ana cadde üzerinde patlayan içme suyu şebekesini onarmak için açılan ve içi su dolan 1,5 metre derinliğindeki çukur, iki kurum arasındaki karşılıklı suçlama yüzünden kapatılmadı.

Çukurun derinliği ile çevreye yayılan suyun soğuk yüzünden buza dönüşmesi araç ve yaya ulaşımını riske soktuğu belirtiliyor.


Konak Caddesi üzerindeki çukur ile sızan suyun şiddetli soğuk yüzünden çevreyi buzla kaplaması, hergün çevreden geçen yayalar ve çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtilen içme suyu şebekesini onarmak için Belediye Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu oluşan ve içi su dolan çukur ile sebep olduğu kayganlaşan yol vatandaşları endişelendiriyor.

Konuyla ilgili basında daha önce yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, belediye ekipleri tarafından söz konusu içme suyu çukurunun kazdığını ve daha sonra kapatmadığını belirterek suçlamaları kabul etmemişti. Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, açtıkları çukurda söz konusu kurumun arızalanan içme suyu hattını onardıklarını, malzeme sıkıntısı nedeniyle arızayı gideremedikleri için çukurun açık bırakıldığını belirtmişti.


Çukurun sebep olduğu buzlanma yüzünden yoldan geçen araçlar kayarken, vatandaşlar ise caddede yürümekten zorluk çekiyor. Caddenin bir kısmının tamamen buz patenine dönüştüğü cadde üzerindeki içme suyu arızasının ne zaman giderileceği veya açıkta bırakılan çukurun ne zaman kapatılacağı ile ilgili ise bilgi alınamadı.


Belediye Başkanlığı İçme Suyu Müdürü Mehmet Kızılkaya ise, daha sonra konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan özmen IP: 85.98.191.xxx Tarih : 19.12.2008 10:54:55

bu haberi okuyunca çok şaşırdım bu çağda böyle belediye kalmışmı. düzeysiz ve aciz bir savunma yapmışlar. çukuru kapat hemen. sorumluya ceza kes.