5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Bu da sigaranın 'hüviyet cüzdanı'

BU DA SİGARANIN HÜVİYET CÜZDANI

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HASKADER) Başkanı Sefer Kaçmaz, sigaranın zararlarına dikkat çekmek için çıkardığı 'Sigaranın hüviyet cüzdanı' belgesini, ziyaret ettiği Hakkari Valisi Muammer Türker'e verdi.

Zararlı Alışkanlıklara Mücadele Eğitimi Projesi Koordinatörü de olan Sefer Kaçmaz 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sigaranın zararlarına dikkat çekmek için çarşıda esnaf ve vatandaşlarla görüşerek bilgilendirdi. Çıkardığı belgeyi vatandaşlara dağıtan Kaçmaz, daha sonra Hakkari Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Burada Vali Muammer Türker'le bir süre görüşen Kaçmaz, yaptıkları çalışmaları anlattı, ardından da hazırladığı belgeyi verdi. Sefer Kaçmaz'a, sigara ile mücadele çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Türker 'Keşke nüfus müdürümüz de burada olsaydı da cüzdana bir sayı verseydi' şeklinde şaka yaptı.

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Sefer Kaçmaz, sigaranın zararlarına dikkat çekmek için 'Sigaranın hüviyet cüzdanı' belgesini çıkardıklarını söyledi. Türkiye'de sigara içme yaşının 11'e kadar düştüğünü, Ülkede her yıl Hakkari merkez nüfusunun iki katı insanımızı sigaraya bağlı hastalıklardan kaybedildiğini anlatan Kaçmaz "Dumansız hava sahası yasası ve sigara ile ilgili çıkarılan yasalar yerinde kararlar. Bunlar için sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Sigara ile Savaşanlar Derneği, USİDER, hastane ve sağlık tesislerine birer sigara hüviyeti cüzdanı gönderdik'' dedi.

BU DA SİGARANIN HÜVİYET CÜZDANI
BU DA SİGARANIN HÜVİYET CÜZDANI
BU DA SİGARANIN HÜVİYET CÜZDANI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:50:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 10:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?