3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bu da Türkiye gerçeği

Hakkari'nin Oğul Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim gören 56 öğrencinin, okul tuvaletinin arızalı olması yüzünden öğretmenleri ile birlikte ihtiyaçlarını dere yatağında karşıladığı belirtildi. 

Bir süre önce eğitim ve öğretime başlayan ve şehirden 30 kilometre mesafede bulunan 50 hanelik köyde öğrenciler sağlıksız şartlar altında sürdürüyor. İki derslikli okulun inşa edilmesinin üzerinde 5 yıl geçmesine rağmen okulun önünde çevre düzenlemesi yapılmadığı için teneffüse çıkan öğrenciler toz toprak ve kayalıkların arasında günlerini geçiriyor. 

Okulun var olan 2 gözlü tuvaletlerinin ise arızalı olması nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin tuvalet ihtiyaçlarını okulun 100 metre uzağında bulunan Oğul Deresi kenarında giderdikleri belirtildi.
 
Oğul köyü sakinlerinden Kamil Kaçar ve Rahmi Zirek, çocuklarının sağlıksız şartlar altında eğitim ve öğretim gördüklerini belirttiler. Okulda tuvaletler arızalı olduğu, çevre düzenlemesi yapılmadığı için çocuklarının bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya bulunduğunu söyleyen köylüler, öğretmen ve öğrencilerin tuvalet ihtiyaçlarını dere yatağında karşıladığın ifade ederek, yetkililerin bu çocuklara sahip çıkması gerektiğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 14:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?