5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Bu ev çöktü çökecek

BU EV ÇÖKTÜ ÇÖKECEK

Hakkari'de meydana gelen toprak kayması sonucu evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Yaşar ailesi ölümle burun buruna yaşıyor.

Yukarı Berçelan Mahallesi'nde toprak evde ikamet eden 6 nüfuslu Nusret Yaşar ailesine ait evin altında geçmekte olan toprak yol, istinat duvarı olmadığı için kısmen çöktü. Bu yüzden yıkılma tehlikesi olan 1 salon ve 2 odalı evin her an çökebileceği belirtildi. Hasta haliyle yatağından çıkarak küçük kızı Befrin'i kucağına alan baba Nusret Yaşar, bir taraftan fakirlik diğer taraftan ise evinin durumuna çok üzüldüğünü belirtti. İşsiz ve hasta olan aile reisi Nusret Yaşar, evlerinin başlarına çökeceği korkusu ile yaşadıklarını belirtti. Yaşar, "Birkaç yıl önce belediye yol genişletme çalışması yaptı. Biz de belediye ye destek vererek ağaçlarımızın kesilmesine izin verdik. Yol yapılırken evin önündeki sadece toprak yığınlar kaldı. Buraya istinat duvarı çekeceğini söylediler. Ancak istinat duvarı zamanla yapılmadı. Yağışlarla birlikte toprak yavaş yavaş kaymaya başladı. Bu yıl ise tamamen kaydı. Evimizin içinde çatlaklıklar oluştu ev şuan da askıda kalmış durumda. Önüne duvar yapılmaması halinde en ufak bir yağışlı havada yola doğru çökecek. Ölümle burun buruna yaşamamıza rağmen başka gidecek yerimiz yok. Kendim işsiz ve 6 nüfusum bulunmaktadır. Evime bir çare bulunmasını ve yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum" dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, evin tehlikede olduğunu belirterek, belediyenin teknik elemanları desteğinde mahalleye iş makineleri göndereceğini, kaymanın olduğu noktayı taşlarla dolduracaklarını söyledi.

BU EV ÇÖKTÜ ÇÖKECEK
BU EV ÇÖKTÜ ÇÖKECEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:30:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 18:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?