2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Buzlanma hayatı olumsuz etkiliyor

Hakkari'de çarşı merkezindeki buzla kaplı bazı ara sokaklarda yürüyen vatandaşlar, düşmemek için büyük gayret sarf ediyor.


Kar yağışı sonrasında dondurucu soğukların başlamasıyla birlikte özellikle güneş görmeyen bazı sokaklar buzla kaplandı. Vatandaşlar yoldan dikkatle geçmeye çalışırken, özellikle bayanlar ve kucaklarında çocuk olan anneler yürümekte zorluk çekiyor. Altay Caddesi ara sokağında bulunan esnaf ise sokağın binaların gölgesine düştüğünü, güneş görmediği için sürekli buzlanan yolun tuzlanması gerektiğini söyledi.


Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış ise, bu konuda kendilerine birtakım şikayetlerin geldiğini ancak ellerinde tuz bulunmadığı için çalışma yapamadıklarını söyledi. Akış, "Altay Caddesi ara sokağı ile bazı sokakların aşırı derecede buzlandığı ile ilgili bize de şikayetler geldi. Vatandaşlar haklı olarak yürümekte zorluk yaşıyor. Elimizde tuz bulunmadığı için Karayolları teşkilatından istedik ancak alamadık. Biz de kendi iş makinelerimizin yardımıyla buzları sökmeye çalışıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ercan Atlı IP: 85.98.56.xxx Tarih : 9.02.2009 02:31:34

Sayın Başbakanım, Sayın Valim. iş yapmayan bu belediye ile ilgili neden soruşturma açmıyorsunuz. Sayın valim Çarşı çıkın baklım yürüne bilir haldemi ya çamurdan yada buzlardan geçilmiyor. unutmayın belediyede devletin bir kurumudur. . sizi görevinizi yapmaya davet ediyorum. denetleyin. asli görevlerini yapmıyor belediye yöneticileri