4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Buzuldağı'nda operasyon

Hakkarı Buzuldağı mevkiinde Hakkarı Dağ ve Komando Tugayı 2 Şubat’ta arazide arama tarama yaparken, teröristlerle sıcak temas kurdu.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonda Mehmetçikler 3 teröristi ölü olarak ele geçirdi.

Jandarma Komando ve Özel Harekat Taburu (Fatih Kışlası) timleri operasyon bölgesine sevk edildi. Takviye olarak Kobra tibi helikopterle terör avına çıktı.

'Teslim ol'a bombalı cevap

Buzuldağı mevkiinde kayalıklar arasında kıstırılan töreristler teslim ol çağrısına el bombası atıp otomatik silahlarla ateş açarak karşılık vermesi üzerine operasyon başlatıldı.

Bölgeye Özel harekat yönlendirildi

Dağın karşı tepesine konuşlanan Dağ ve Komando Tugayı timleri, hem helikopteri yönlendirip koordinatları telsiz yardımıyla verirken, aynı zamanda Özel Haraket timlerini de yönlendirdi.

3 terörist öldürüldü

Yaklaşık 3 saat süren operasyonda Mehmetçikler 3 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Teröristlerle birlikte 3 adet kaleşnikof otomatik tüfek, 8 el bombası ve 18 adet dolu şarjör ve yiyecek maddeleri ele geçti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 18:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SIBEL IP: 84.134.175.xxx Tarih : 12.03.2008 23:02:28

allah askerlerimize sabir versin ve korusun hepsine dua ediyorum ama iclerinde biri var ki o benim canim murat seni hic unutmadim seni cok seviyorum allah seni basimdan eksik etmesin. su an yazacak bir sey bulamiyorum allaha annalarimizada sabir versin ne mutlu türküm diyene!!!