3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çadırda yaşam mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çadırda yaşam mücadelesi veren 10 nüfuslu aile, uzatılacak yardım elini bekliyor.

İlçenin Esentepe Mahallesi’nde kendi olanaklarıyla kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren Arslan ailesi, komşuların yardımıyla geçiniyor. Üç yıl önce kan davası nedeniyle Van’ın Başkale ilçesinden göç edip Yüksekova’ya yerleşen ailenin isteği ise huzurlu bir yuva kurmak. Kirasını ödeyemedikleri evden çıkarılan Arslan ailesi, kendi çabalarıyla kurduğu çadırda yaşıyor.

“ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Çocuklarıyla birlikte hayatta kalma mücadelesi veren anne Asiye Arslan, “Yaklaşık üç yıl önce kan davası nedeniyle Başkale’den Yüksekova’ya geldik. Burada bize ait bir ev olmadığı için kiralık bir evde yaşıyorduk. Eşim sekiz ay önce kaçakçılıktan tutuklanıp cezaevine gönderildi. Kaldığımız evin kirasını ödeyemediğimiz için ev sahibi tarafından evden çıkarıldık. Biz de üç ay önce kendi çabalarımızla bir çadır kurduk. Burada yaşam mücadelesi veriyoruz. Komşularımızın yaptığı yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz. Yetkililerin bizi bu çaresizlikten kurtarmalarını istiyoruz” dedi.

“HASTANE MASRAFLARIMI KARŞILAYAMIYORUM”
Bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Vedat Arslan (16) ise hastane masraflarını vatandaşların yardımıyla ödediğini belirterek, “Ameliyattan dolayı sürekli kontrole gidip ilaç almalıyım. Fakat maddi durumuz buna el vermiyor. Yetkililer bu duruma sessiz kalırsa ilaç alamayacağım. Bu durumdan dolayı çok endişeli ve üzgünüm” ifadesini kullandı.

“ÜÇ AYDIR TELEVİZYON İZLEYEMİYORUZ”
Kaldıkları çadırda elektriğin olmaması nedeniyle üç aydır televizyon izleyemediklerini ifade eden 2. sınıf öğrencisi Keziban ise, çok üzgün olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2012 Salı 09:47:58
Güncelleme :21 Eylül 2012 Cuma 11:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?