3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

'Çalıkuşu' Zehra'ya takdirname

Kar ve tipide 3 kilometre yol yürüyerek, doğum yapmakta olan hastasına yetişen 20 yaşındaki sağlık teknikeri Zehra Demir’e Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz takdirname verdi.

Kamuoyunun, Hürriyet’in manşetinden ‘Çalıkuşu Zehra’ diye tanıdığı sağlık teknikeri, 20 yaşındaki Zehra Demir, görevinde fedakárlık gösterdiği gerekçesiyle Vali Erdoğan Gürbüz tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Hakkári’deki 112 Acil Servis’te görevli sağlık teknikeri Zehra Demir, geçen çarşamba günü Bozbeyi Köyü’nde Makbule Bayhan’ın doğum sancıları tutunca kendilerini aramaları üzerine ambulans şoföre Cuma Armut ile birlikte yola çıktı. Ambulans, Hakkári’ye 50 kilometre uzaklıktaki köye 3 kilometre kala kara saplanınca Zehra Demir, eline çantasına alarak karda 3 kilometre yürüyerek 9 aylık hamile Makbule Bayhan’a ilk tedaviyi evinde yaptı. Daha sonra Hakkari’ye getirilen Bayhan, buradan Van’a sevk edildikten sonra sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, makamında Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hamdi Arslan, Sağlık teknikeri Zehra Demir ve şoför Cuma Armut’u kabul etti. Gürbüz, hamile Makbule Bayhan’ın sağlıklı bir bebek dünyaya getirmesinde büyük payı olan Zehra Demir’i kutladı. Vali Gürbüz, ‘Kendileri görevlerinde büyük fedakárlık göstermiştir. Kutluyorum ve aynı başarılarının devamını diliyorum’ dedi. Vali Gürbüz daha sonra Demir ve Armut’a takdirname belgelerini verdi. Takdirname alırken duygulanan ve adı ‘Çalıkuşu Zehra’ olarak anılan Zehra Demir, ‘Çalıkuşu olmak çok güzel bir duygudur. Biz zorlu bir bölgede güçlükle görev yapıyoruz. Görevimizi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz’ dedi.

Hakkari’de görev yapan 112 Acil Servis teknikeri 20 yaşındaki Zehra Demir’in, kardan yolu kapanan köydeki hamile kadını kurtarıp hastaneye ulaştırması, cuma günü Hürriyet’te, ‘Çalıkuşu Zehra’ başlığıyla verilmişti. Hürriyet, kardan yolu kapanan Bozbeyi Köyü’ne yaya olarak giderek hayat kurtaran Zehra’yı, ünlü romancımız Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanının kahramanı Feride’ye benzetmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?