4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Cami duvarlarını yıktılar

Hakkari'de hayırsever bir işadamı tarafından Dağgöl Mahallesi'nde inşa edilen caminin duvarları, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yıkıldı.

Hakkarili iş adamı Abdulkadir Seyitoğlu tarafından hayır amacı ile yapılmaya çalışılan 4 katlı cami inşaatına bazı kişiler tarafından zarar verildiği belirtildi. Cami inşaatına giren kişi veya kişiler, katlarda yeni yapılan birçok duvarı yıkarak, sağlam briketleri ise kırdıkları bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan iş adamı Abdulkadir Seyitoğlu, Hakkari'deki bir işadamı olarak merkez Dağgöl Mahallesi'ne hayır amaçlı bir cami inşaatına başladıklarını belirtti. Cami inşaatının yaklaşık 1 yıldan beridir devam ettiğini belirten Seyitoğlu, "Gördüğünüz gibi camimizin 3 katına kadar olan kaba inşaatını bitirmiş bulunuyoruz. Ancak mevcut camiye başladığımız günden beridir bir iki vatandaş tarafından bu mahallede engellenmeye çalışıldık. En son dün inşaat sahasına geldiğimizde inşaatı yaptığımız duvarların birçoğunun yıkıldığını gördük. Caminin yapımını gören bu çevreden bazı kişilerden 'Camiyi istemiyoruz, camiye engel olmak istiyoruz' gibi duyumlar aldık ve bizim işçi çalışmalarımızı engellediler. En son olarak gördüğünüz gibi yaptığımız duvarların birçoğunu yıktılar. Bunu camiyi Allah rızası için yapıyoruz, ticari veya başka bir amacımız yok" dedi.

Olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, cami yapımını engellemek isteyen şahıslar hakkında şikayetçi olduklarını anlatan Abdulkadir Seyitoğlu "İnşallah Ramazan ayında bu kötülüğü yapanların yanında kalmaz. Biz Allah rızası için insanların ibadetlerini yerine getirmeleri için böyle bir cami yapıyoruz. Ancak bunu da engellemek isteyenler var" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 23:32:19
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 23:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?