4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Canan'ın yoluna bomba

HAKKARİ Bağımsız Milletvekili ve bağımsız aday Esat Canan, seçim çalışmaları gittiği Dağlıca Köyü’nden kendi köyü olan Karlı’ya konvoy halinde döndükten sonra yol güzergahında bomba bulundu. Yüksekova İlçe Jandarma ekipleri, yola döşenen bombayı imha etti. Bombanın büyük bir faciaya yol açabileceği belirtildi. Seçim çalışmaları ve Şemdinli davasından beri sayısız tehdit aldığını söyleyen Esat Canan “Artık alıştım. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır” dedi.


Seçim çalışmaları için Yüksekova İlçesine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Köyü’nden kendi köyü olan Karlı’ya dönen Esat Canan, geçtikten sonra Jandarmalar ekipleri tarafından yola tahrip gücü yüksek TNT'den yapılmış bomba fark edildi. Bomba imha uzmanları, çevrede güvenlik ölmeleri aldıktan sonra, tahrip gücü yüksek patlayıcıyı imha ederek, muhtemel bir faciayı önledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bağımsız Milletvekili Esat Canan, Seçim çalışmaları ve Şemdinli davasından beri sayısız tehdit aldığını söyledi. Canan, bu tehditlere aldırmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu arada karanlık güçlerin seçim çalışmalarımı engellemek için harekete geçtiğini zaman zaman duyuyorum. En son dün seçim çalışmalarından dönerken daha tam olarak öğrenemediğim bomba tabir edilen bir patlayıcı maddesinin köyün içerisindeki yol güzergahımıza bırakıldığı tespit edildi. Bu durum seçim çalışmalarımı durdurmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Ama bunu herkesin bilmesini istiyorum, halka hizmet etmek için yolu çıktım. Demokrasi mücadelemden beni asla alıkoyamayacaklar. Çok sayıda tehdit alıyorum. Geçmişten beri hep karanlık güçlerle, çetelerle uğraştığım için hep tehdit aldım. Milletvekili seçilmemem için her türlü çaba sarf ediliyor. Ben baştan beri bu seçimin barış içinde geçmesi için bağımsız ve tam bağımsız aday olarak elimden geleni yapıyorum ve yapacağım. Bu demokratik bir yarıştır. Kimsenin aleyhinde değilim. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Umarım tatsız bir olay olmaz. Kim seçilirse, seçilsin kutlarım ve yardımcı olur, elimde gelen gayreti gösteririm. Seçim çalışmalarına kaldığım yerden devam edeceğim.”



Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 17:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?