2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Canlarını zor kurtardılar

Hakkari'de aşırı yağışlardan dolayı toprak bir evin mutfak bölümü çöktü. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda aile fertleri canlarını zor kurtardıklarını belirttiler.

Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağmur yağışı, Gazi mahallesinde bulunan Şahin Acar'a ait evin mutfak kısmının yıkılmasına sebep oldu.

Gece meydana gelen olay sonrası eve giremediklerini ve komşularında kalmaya başladıklarını anlatan ev sahibi Şahin Acar, "Toprak evimizin mutfak bölümü yağışlara daha fazla dayanamayarak akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile çöktü. Neye uğradığımızı şaşırdık. Mutfak kısmına gittiğimde mutfak bölümünde halen çökme sürüyordu. O an canımı zor kurtardım. 3 odalı evimin tamamen çökmemesi için her tarafa tahtalarla destekler yaptım. Ben işsizim. Sadece kış aylarında bir kurumda asgari ücret karşılığı çalışıyorum. 5 nüfusum var. Bayram akşamı başıma gelenleri Allah kimsenin başına vermesin. Durumu valiliğe bildirdik ve yardımda bulunacaklarını belirttiler. Artık korkudan eve giremiyoruz" dedi.

Anne Siti Acar ise, ölümden döndüklerini belirterek, o saatte mutfakta bulunmaları halinde şimdi hayatta olmayabileceklerini, yağışların devam etmesi halinde evlerinin tamamen çökebileceğini söyledi.

Öte yandan yine aynı mahallede Cebrail Taş isimli vatandaşa ait toprak evin de yağışlardan dolayı zarar gördüğü bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 18:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?