3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çatı temizliği tehlike saçıyor

Hakkari'de bazı vatandaşlar tarafından binaların çatı ve teras katlarından caddelere gelişi güzel atılan kar yığınları tehlike saçıyor.

Binaların teras katlarında biriken kar yığınlarının özellikle belediye ekipleri tarafından il merkezindeki cadde ve sokaklarda yapılan karla temizliğinin ardından atılması tepkilere neden oluyor. Yüksek binalardan yere gelişigüzel atılan kar yığınlarının yoldan geçen vatandaşların kafalarına düşmesi halinde yaralanmalara neden olabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, şehirde imar uygulamalarıyla ilgili birçok eksiğin olduğunun ortada olduğunu belirtti. Kurt, "Şehir merkezinde caddeye bakan bina çatıların teras katlarına dönüştürülmesi için büyük çabalarımız oldu. Vatandaşlarımızdan il merkezinde kar temizliği yapıldıktan sonra terasa dönüştürülmüş binalardan caddelere kar atmamalarını rica ediyoruz. Caddelere kar attıkları taktikte belediye olarak bu vatandaşlarımız hakkında yasal işlem başlatacağız. Vatandaşlarımızın bize yardımcı olarak bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?