4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Cehaletin bu kadarı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kırılan kolu çıkıkçı tarafından kartona sarılıp bezle bağlanan ve büyük acılan çeken minik kız Ayşegül hastaneye yatırıldı. 

Bir süre önce köy içinde arkadaşları ile oynarken düşen ve sağ kolu kırılan 9 yaşındaki Ayşegül Sungur, maddi imkansızlıklar nedeniyle doktora götürülememiş, kolu karton sarılarak üzeri iple bağlanmıştı. 

Olayın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Ayşegül Sungur'un kolunda herhangi bir iyileşme olmadı ve kız her gün acılar içinde kıvrandı. Bir haber takibi için köye giden İHA ekibi tarafından tesadüfen görülen kızın yaşadığı çaresizliğin basında yer alması büyük ilgi gördü. 

Bugün İHA muhabiri Senar Yıldız tarafından köyden alınan Ayşegül, sağlık kontrolünden geçirilmesi için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada seferber olan doktorlar, yetim olan ve ailesi maddi zorluklar içinde bulunan kıza hemen müdahale ettiler. 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kangal tarafından muayene edilen Ayşegül'ün sağlık durumunun çok ciddi olduğu belirlendi. Ameliyat edilmesi için yatırılan Ayşegül Sungur'un çıkıkçı tarafından bağlanan kolunda kırılan kemiklerin kaynadığını, sinirlerin tahrip olduğunu belirten Dr Kangal "Kırıklar yanlış yere kaydırılmış ve sinir felci oluşmuş. Bu neden ile mutlaka ameliyat olması gerekir" dedi. Ameliyat sonunda kız çocuğunun sakat bile kalabileceğini söyleyen Dr . Mustafa Kangal, bu tür kırık çıkık kurbanlarının Yüksekova'da çok olduğuna dikkat çekti ve halkı uyardı. 

Yoksul olduğundan kızını doktora götüremeyen ve açlıkla karşı karşıya olduklarını belirten anne ise hastanede sinir krizleri geçirdi. Tedavi sırasında çektiği acı nedeni ile gözyaşlarına boğulan Ayşegül ise herkesi ağlattı. 

Bu arada minik kızın yaşadığı çaresizlik ve dramın gazetelerde yayınlanması üzerine Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra özel hastane ve klinikler, hayırsever vatandaşlar yardım ve destek için harekete geçti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?