4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Cenaze tartı için bekletildi

Hakkari'nin Durankaya beldesinde dereye düşerek hayatını kaybeden 4 yaşındaki Berivan Koyun'un otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazesinin, tartı bulunamayınca 7 saat bekletildiği iddia edildi.
İddiaya göre, Cumhuriyet Mahallesi içinden geçen Gürbüz Deresi çevresinde oyun oynayan Berivan Koyun (4), iki arkadaşıyla birlikte yağışlar sonucu kabaran derenin sularına kapıldı. 2 çocuk kendi imkanlarıyla kurtulurken, Berivan Koyun akıntıya kapılarak kayboldu.

 Kurtulan çocukların durumu ailelerine bildirmesi üzerine olay yerine gelerek arama çalışması başlatan vatandaşlar, minik kızın cesedini 1 kilometre uzaklıkta buldu. Küçük kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, hastaneye gelen cumhuriyet savcısı çocuğu tartmak için tartı istedi. 

Ancak hastanedeki tartının arızalı olduğunun öğrenilmesi üzerine savcı ile beraberindeki vatandaşlar, morgda beklemek zorunda kaldı. Gece saat 00.00'da tartı cihazının temin edilmesiyle birlikte otopsi işlemeleri tamamlanarak cenaze aileye teslim edildi. Cenaze, daha sonra bir battaniyeye sarılarak araçla beldeye götürüldü. 

Minik çocuğun yakını olan Saadet Partisi (SP) Hakkari İl Başkanı Ekrem Ziya Tatlı, büyük bir hastanede tartı cihazı olmamasının akıl almaz olduğunu söyledi. Çocuğun ailesi gibi savcı ve doktorların da saatlerce tartı cihazını beklediklerini belirten Tatlı, "Sabaha karşı saat 04.00'e kadar devam eden otopsiden çıkacak cenazeyi almak için hastane koridorunda ve odalarda beklemek zorunda kaldık. Tartı cihazının bir ilin hastanesinde bulunmaması yetkililerin bir ayıbıdır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 01:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?