4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Cephanelik gibi imalathane

Hakkari'de, polis ve jandarma ekipleri tarafından sürdürülen ortak çalışmalar kapsamında silah imalathanesi olarak kullanılan bir ev ortaya çıkartıldı. Evde yapılan aramada çok sayıda silah ile yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.


Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yüksekova ilçesinde ortak gerçekleştirilen operasyon ile M.A. isimli şahsın evinde arama yapıldı.

Silah imalathanesi olarak kullanıldığı belirtilen evde yapılan aramada; 1 adet Kaleşnikof marka makineli tüfek, 1 adet G-3 makineli tüfek, 1 adet 9 mm çapında kuru sıkıdan çevirme ateşli silah, 11 adet av tüfeği, 8 adet değişik çaplarda tabanca namlusu, 18 adet değişik çaplarda tüfek namlusu, 11 adet arızalı tabanca parçası, 12 adet arızalı kuru sıkı tabanca parçası, 4 adet dürbün, 167 adet değişik çap ve markalarda dolu fişek, çok miktarda tabanca, tüfek mekanizmaları, parçaları ve malzemeleri ele geçirildi.


Ele geçirilen malzemelerle silah imalatı ve kaçakçılığı yapıldığını değerlendiren güvenlik güçleri, olayla ilgili M.A. isimli şahsı gözaltına aldı. Silah imalatı ve ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilen zanlının, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.


Öte yandan imalathane ve tamir atölyesi olarak kullanılan evde ele geçirilen silahların arasında suikast silahında kullanılan susturucu ile uzun namlulu silah dürbününün de bulunduğu belirtildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?