2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çetin ameliyat için yardım bekliyor

Hakkari'de tandıra düşmesi sonucu vücudu birinci derecede yanan ve bugüne kadar 13 yılda 67 operasyon geçiren 17 yaşındaki Necip Çetin, 68'nci defa ameliyat olmak için Ankara'ya gitmek için yardım bekliyor.


Bölgede yaşanan olaylardan dolayı 1994 yılında Çukurca ilçesi Işıklı köyünden Hakkari Bağlar Mahallesi'ne yerleşen Çetin ailesi burada yaşamaya başladı. Anne Kittan Çetin, ekmek pişirmek için yaktığı tandıra henüz 3 yaşında iken düşen Necip Çetin'in, vücudunun büyük bir bölümü yandı. O günden sonra yaşam savaşı başlayan Çetin, şimdiye kadar 67 ameliyat geçirdi. Bu güne kadar Hakkari Valiliği tarafından yol masrafları karşılanan Çetin, 68. ameliyat için hazırlanıyor.


İşsiz olduğunu halde çocuğunu Ankara'ya götüreceğini belirten baba Abdullah Çetin, maddi imkansızlıklara rağmen çocuğunun sağlığına kavuşması için gelinde geleni yapacağını söyledi. Çocuğun tedavisi için 2 ayrı bankaya borçlandığını söyleyen baba Çetin, daha önce verdiği hesap numarasına hayırsever vatandaşların para yatırdığını ancak bankaya olan borcundan dolayı parayı olamadığını anlatan baba Çetin perişan olduğunu söyledi. Baba Çetin, yardım etmek isteyen hayırseverlerin parayı oğlum Necip Çetin adına Türkiye İş Bankası'nda açtığı 85000489058 nolu hesaba yatırabileceklerini kaydetti.


Çocuğunun sağlığına kavuşması için büyük bir mücadele verdiğini anlatan baba Abdullah Çetin, 2'si kız 4 çocuğunun maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Vali Orhan Işın İlköğretim Okulu'nda okuyan Necip Çetin'in, yanık yüzünü ve vücudunu gören arkadaşlarının kendisiyle oyun oynamadığını ve alay ettiğini ifade eden baba Çetin, "Oğlumun sağlığına kavuşması için hayırsever vatandaşların desteklerini bekliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?