4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çevik kuvvet müdahele etti

Hakkari'nin değişik mahallelerdeki yollarda ateş yakıp barikat kurarak polisi taşlayan göstericilere çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Olayların arasında kalan bazı öğrenciler ise özel harekat timleri ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde evlerine gönderildi. 

Hakkari'de sabah saatlerinde başlayan olaylar, şehrin değişik mahallelerinde devam ediyor. Gazi Mahallesi'nde 4 ayrı noktada taştan yapılan barikatı aşan polisleri gören göstericiler, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Bağlar ve Merzan Mahallesi yolunda taş ve ateş yakarak barikat kuran ve çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık 50 kişilik göstericiye, polis biber gazı ile müdahale etti. 

Bu sırada geri çekilmeyen göstericiler, barikatı aşmaya çalışan zırhlı aracı taş yağmurunu tuttu. Destek kuvvetin gelmesiyle birlikte göstericilerin barikatı aşıldı. Göstericiler daha sonra mahalle aralarına kaçarak slogan attı. 

Okulların dağılışı esnasında evlerine gitmekte olan bazı öğrenciler ise olayların arasında kaldı. Öğrenciler, özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekiplerinin nezaretinde evlerine gitti. 

Dumanların yükseldiği Hakkari semalarında göstericiler eylemlerini sürdürürken, polisin ise Emniyet Müdürü Cavit Çevik'in gerekmedikçe gaz kullanılmaması talimatına uyarak birçok yerde göstericilere biber gazı yerine tazyikli su ile karşılık vermesi dikkatlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?