3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çevre günü etkinlikleri

Hakkari Valiliği Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında çöp toplama kampanyası başlatıldı.

Kampanya öncesi valilik binası önünde düzenlenen törende konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, temizlik çalışmasına katılan öğretmen ve öğrencileri kutladı. Çevre bilincinin daha çocuk ve genç yaşta oluşmasının büyük önem arz ettiğini anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, sadece çocukların değil tüm kamu kurum ve kuruluşların çevreye sahip çıkması gerektiğini belirterek "Küresel ısınma olgusunun gündemi teşkil ettiği bugünlerde dünya genelinde önemli etkinlikler yapılıyor. Bu işin en önemli ayağı çevreyi temiz tutmak ve kirliliğin önüne geçmektir. Eğer kirliliğin önüne geçebilirsek, küresel ısınma veya daha farklı anlamda tehdit unsuru gördüğümüz şeyler zaten çözümlenmiş olacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise yaptığı konuşmada, gelecekte insanlığı neyi beklediğini şimdiden kestirmenin zor olduğunu belirtti. Din, petrol ya da uzay savaşlarının yaşanabileceğini ifade eden Aydın, bunu zamanla beraber yaşayıp göreceklerini, fakat şimdiden bilinen bir tehlikenin susuzluk olduğunu anlattı.

Aydın, "20 yıl sonra dünya nüfusunun 1/3'ü şiddetli su sıkıntısı çekecek. Ülkemizde de durumun çok farklı olduğu söylenemez. Kişi başına düşen su miktarı Irak'tan bile daha az. Yapılan tahminlere göre 2040 yılında dünyanın büyük kısma çöl haline gelecek, 2032 yılında dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 50'si susuz kalacaktır. 2015 yılına kadar 2,5 milyar bebek temiz su bulmadığı için yakalandığı hastalıklardan ölecek. Ülkemizde de bu amaçla toplumsal duyarlılığı pekiştirmek için 'Temiz sular temiz Türkiye' kampanyası çerçevesinde tüm kamu kurum ve kuruluşların katılımı ve medyanın desteği ile çalışmalar süratle sürdürülmektedir" dedi.

Çevre temizliği etkinliklerine Belediyle Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından eldiven ve çöp poşetleri dağıtılmasının ardında öğretmen ve öğrenciler şehrin değişik noktalarında çöp topladılar.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?