27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

CHP: Depremin yaraları sarılmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, 25 Ocak 2005 tarihinde meydana gelen depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği Kaymaklı Köyü Sütlüce mezrasına sadece 6 çadırın verildiğini belirterek, Hakkari Valiliği tarafından vatandaşlara gerekli yardımların yapılmadığını iddia etti.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Korkmaz, Hakkari’de deprem yaralarının halen sarılmadığını öne sürerek, halkın Deprem Hasar Komisyonu çalışmalarından memnun olmadığını ileri sürdü.

Korkmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nce gönderilen Hasar Tespit Komisyonları’nın yüzlerce ağır, orta ve az hasarlı yapı tespit ettiğini, buna rağmen halktan şikayetlerin gelmeye devam ettiğini belirtti.

Korkmaz, "Parlamento, ilimizi afet kapsamına aldı. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) olmadığı halde köylerde evleri yıkılmış olan vatandaşların bankalardan kredi karşılığı bina sahibi olabilecekleri belirtilmektedir. Oysaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın kredi karşılığı bina yapma imkanları yoktur. Yapıları başlarına yıkılanlara devlet sahip çıkamamaktadır. Verdiğimiz vergiler IMF faizlerine gidiyor, vatandaşlarımıza hizmet olarak dönemiyor. Valilik ağır hasar gören yapılarda kalan ailelere çadır vereceğini açıklamıştı. Oysa yeteri yardımı alamayan Sütlüce mezrası hasarlı değil, yıkılmış, yanmış ve virana olmuştur" diye konuştu.

Kaymaklı Köyü Muhtarı Rıza Alpsar ise, 2 kişinin hayatını kaybettiği Sütlüce mezrasına 6 çadırın verildiğini doğruladı. Alpsar, "Kaymaklı Köyü ile buna bağlı Sütlüce ve Koçlu mezrasına sadece 45 çadır verildi. Şuanda köy ve mezralarımız için acilen 55 çadıra daha ihtiyacımız var" diye konuştu.

Depremde kurulan Kriz Merkezi’nin başkanlığını yapan Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin de, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından Kaymaklı Köyü’ne bağlı mezralarda yapılan hasar tespit çalışmalarında 45 evin hasar gördüğünü dile getirdi. Zehin, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün yaptığı hasar tespit çalışmaları doğrultusunda valilik olarak kendilerinin de Kaymaklı Köyü’ne 45 çadır yardımında bulunduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 18:21:28
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 22:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?