3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

CHP'den Hakkari'deki sağlık skandalına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Örgütü 2. Başkanı Ahmet Korkmaz, Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz makinelerini kullanacak uzman doktorun bulunmaması nedeniyle ünitede tedavi gören 7 böbrek hastasının hayatını kaybetmesinin bir sağlık skandalı olduğunu söyledi.
CHP İl Teşkilat binasında bir basın açıklaması yapan Ahmet Korkmaz, ilde sağlık sorunlarının yıllardan beri var olduğunu belirterek, "Bu ölümler birer sağlık skandalıdır. Bu ne ilk ne de son olacaktır. İlimizde sağlık hizmetlerinin yıllardan beridir, yeterince halka yansımadığını, hizmet binalarının araç gereç yetersizliği ve özellikle de uzman hekimlerin bulunmayışı bölge insanlarımızın, hastalarımızın imkansızlıklar içerisinde ölmesine neden olmuştur. CHP olarak bu hizmet eksikliklerini çeşitli platformlarda defalarca dile getirmemize rağmen, iktidarın bu konuyu ciddiye almadığını, ilgili sağlık bakanlığını bu vurdumduymaz tavrını devam ettirdiğine ibretle şahit olmaktayız" dedi.
Daha önce ile atanacağı belirtilen sağlık personelinin gelmemesinin sorunlara yol açtığını belirten CHP Hakkari İl Örgütü 2. Başkanı Korkmaz, şöyle konuştu: "Şeker Bayramı'nın ilk günü öğretmen evinde yapılan bayram kutlama toplantısında ilimizin çeşitli sorunlarına ve bu arada özellikle de sağlık sorunlarına değinmiş ve ilgililerin acilen çözüm bulmaları konusunda görüş belirtmiştik. Ancak toplantıda bulunan AKP Milletvekili Fehmi Öztunç ve Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz bu yıl Cumhuriyet döneminde görülmemiş bir sağlık kadrosunun, uzman hekimin bölgeye geleceğini ve bu şekilde uzman hekim sorununun ortadan kaldırılacağını belirtmişlerdir. Gelinen noktada tek bir hekimin gelmediği gibi hastalarımızın da hastane kapılarında öldüğüne tanık olmaktayız. İlgilileri özellikle de Sağlık Bakanı'nı bu konuda araştırma yapmak üzere, inceleme ekibini acilen ilimize göndermesini beklemekteyiz."
HAKKARİ - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 18:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?