3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

CHP'li ilçe başkanı DTP'ye katıldı

Hakkari Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Şaban Alkan, partisinden istifa ederek Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) katıldı. 

1994 yılında Anavatan Partisi'nden Çukurca'ya bağlı Uzundere Beldesi Belediye Başkanı seçilerek siyasete giren ve son 6 yıldır CHP saflarında yer alan Şaban Alkan için, DTP İl Başkanlığı binasında bir tören düzenlendi.
 
Parti binasına gelişinde alkışlarla karşılanan Alkan'ı tebrik eden ve 'Hoşgeldin' diyen DTP Hakkari İl Başkanı Melek Atan, Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Artık birlik ve beraberlik zamanı. Yanlış politikalardan dolayı CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Şaban Alkan arkadaşımız ile el ele bu parti için mücadele vereceğimize inanıyoruz" dedi. 

Daha sonra bir konuşma yapan Şaban Alkan ise şimdiye kadar DTP ile bedenen beraber olmasa da ruhen hep beraber olduğunu belirterek, "Bugün DTP'ye katılma kararı verdim. Bundan sonra özgürlük mücadelesini veren bu partinin yanında yer alacağım. Çünkü ben mevki makam için gelmedim. Oyumu vermeye ve parti için çalışmaya geldim. Bu parti için sizlerle beraber çalışmaya geldim. DTP beni layık görürse partinin çaycılığından tutun en üst kademesine kadar hizmet vermeye hazırım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?