3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çiftçilere müjdeli haber

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, yüzde 100 devlet destekli tarım ve hayvancılık sigortası acenteliği hizmete soktuklarını belirtti.

Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı olarak tarım sigortası hayvan sigortası için Başak sigortası adı altında bir acente açtıklarını belirten Naif Önal, sigorta sayesinde yöre çiftçilerinin menfaatlerini koruyacağı gibi daha güvenli olacaklarını söyledi.

Acenteliğin hayvancılık, tarım, arıcılık gibi bir çok sigortalama işleri yapacağını belirten Önal "Çiftçilerimiz meyve bahçelerini ve tarım alanlarını her türlü tehlikeye karşı artık koruyabileceklerdir. Daha önce böyle bir girişim olmadığı için yağışlarda bir çok çiftçinin ürünleri heba oluyordu. Bu acente sayesinde çiftçilerimiz bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaklardır.

Ahmet Yakar ve Salih Korkmaz isimli çiftçiler ise bu sigortalama sayesinde artık yağışlara karşı tarım ürünleri ile bağ ve bahçelerini koruyabileceklerini belirterek Ziraat Odası Başkanlığı yetkililerine teşekkür ettiler.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 18:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin korkmaz IP: 78.161.92.xxx Tarih : 23.04.2008 16:08:14

Öncelikle herkese burdan sevgiler saygılar bu sigorta hizmetini yapmamızın sebebi halkımızın mağdur kalmamasıdır.Bütün Çiftçilerimizin Buna duyarlı olması önemle duyurulur.tşkler