2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çığlı ilkel köprülerden kurtuluyor

ÇIĞLI KÖYÜNDE İLKEL ULAŞIMA SON VERİLİYOR

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Çığlı köyünde bir çocuğun ölümüne neden olan ilkel köprüler kaldırılıyor.

Irak sınırındaki bin 700 hanelik Çığlı köyünde yaşayan vatandaşlar, beton köprü olmadığı için 5 ayrı noktada kurulan ilkel köprüleri kullanmak zorunda kalıyordu. İlkbahar ve sonbahar aylarında kabararak yatağını sığmayan dereleri geçmek için vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken bir yıl önce 9 yaşlarındaki Adem Ediş isimli bir öğrenci ilkel köprüden geçerken suya düşerek hayatını kaybetmişti.

Önceki gün köyü ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Abdullah Çiftçi, ilkel köprüler yüzünden yaşanan ulaşımın sıkıntısının giderilmesi talimatı verdiğini açıkladı. İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından köyde bulunan 3 ayrı noktada dere ıslah çalışması yapıldığını belirten Çiftçi, 5 geçiş noktasına menfez bırakarak vatandaşların güvenli geçmesini sağladığı söyleyerek "Devletin ilk görevi vatandaşının yaşamını kolaylaştırmak, kamu hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak, güvenliği ve sağlığını düşünmektir" dedi.

Çığlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Ecer ise, köyün sel olaylarına karşı karşıya olduğunu, 2 ay önce İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye bizzat başvurduklarını kendisinin de sorunlarına el attığını belirtti. Muhtar Ecer, "Geçen yıl 9 yaşında Adem Ediş okula giderken tahta köprüden düşerek dere sularına kapılarak can verdi. Özel İdare tarafından 2 aydır köyde hummalı bir çalışma başlattı. Çığlı köyü gerçekten çok sıkıntılı bir köydür. Köyün aşağısında bulunan yerde 2 köprü daha yapılması gerekir. Çığlı'da devlet bu yıl geçekten çalıştı, inşallah o eksiklikler de giderilecektir" diye konuştu.

ÇIĞLI KÖYÜNDE İLKEL ULAŞIMA SON VERİLİYOR
ÇIĞLI KÖYÜNDE İLKEL ULAŞIMA SON VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 15:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?