3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

'Çile' ekmek kapısı oldu

Hakkari'de etkili olan kardan kapanan şehir stadyumu, işsizlere ekmek kapısı oldu. Ellerine aldıkları küreme araçlarıyla stadın zemini temizleyenler, evlerine rahatlıkla ekmek götürebiliyorlar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait şehir stadyumunda biriken kar, işsizlere ekmek kapısı oldu. Kar kalınlığının yaklaşık 35 santimetreyi bulduğu 5 bin 400 metrekarelik saha, temizlenmeye başlandı. Hakkari Valiliği'nin destekleriyle ücret karşılığı sahayı kardan temizleyen yaklaşık 15 işçi, böylelikle evlerine rahatlıkla ekmek götürebiliyorlar.

Şehirden 20 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ köyü Yeni Mahalle'de gelen işçiler, kar temizleme kürekleri ile sahaya yayılarak kar yığınlarını hem kürüyor hem de naylon brandaların üzerinde toplayarak saha dışına çıkartıyorlar. 5 bin 400 metrekarelik sahayı küreklerle temizlemenin kolay bir iş olmadığını belirten işçiler, 2 günlük bir çalışma sonunda ancak temizleyebileceklerini belirttiler.

Hakkari'de iş sahaları ve fabrikaların olmadığını belirten işçiler, sahadaki kar sayesinde evlerine ekmek götürdüklerini ve kendilerine ücret karşılığı geçici de olsa bu işi sağlayan Hakkari Valisi Muammer Türker'e teşekkür ettiler. İşçiler, artık karın kendileri için ekmek kapısı olduğu için her hafta yağmasını beklediklerini ifade ettiler. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker ise, karlı sahayı kulüplerin temizlenmesi gerektiğini, ancak ekonomik olarak durumları olmadığı için kendilerine destek amaçlı yardımcı olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 19:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?