4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çimenli köyü tarım arazilerini geri istiyor

Hakkari'nin Çimenli Köyü Muhtarı Salih Kurt, geçici bir süre için tarım arazilerine yerleştirilen 2 ayrı köyün kaldırılması için valiliğe başvuruda bulunduklarını söyledi.


Muhtar Kurt, bölgede meydana gelen terör olaylarından dolayı 1997 yılında Ceylanlı, Oğul ve Akkaya köylerinden göç eden vatandaşlarının geçici bir süre için tarım arazilerine yerleştirildiğini, 3 köyün kendi köylerine geri dönüş izni çıkmasına rağmen bir kısmının hala tarım arazilerini terk etmediğini söyledi. Terör nedeniyle Gipar Mezrası'na yerleştirilen köylüler yüzünden tarım ile geçimlerini sağlayan Çimenli köylülerinin perişan olduğunu belirten muhtar Kurt, geri dönüş izni çıktığı için bu köylülerin kendi bölgelerine gitmeleri gerektiğini söyledi.


Çimenli köyü muhtarı Salih Kurt,"Geçici bir süre için Çimenli ve Üzümcü köylerine ait Zap Deresi kenarındaki Gipar Mezrası'na yerleştirilen vatandaşların kendi köylerine gönderilmesi için bir çalışma yapıldı. Bazıları kendi köylerine geri dönüş yaptı, bazıları ise hala tarım arazilerimizi kullanıyor. Yetkililerin biran önce bu köyleri kendilerine ait bölgelere gönderilmesini istiyoruz. Çimenli ve Üzümcü köyleri olarak biran önce tarım arazilerimize kavuşmak istiyoruz. Arazilerdeki otları biçmek ve meraları kullanmak istediğimizde geçici olarak kalan köylüler ile aramızda itilaflar çıkmaktadır. Olaylara neden olmaması için arazilerimizde bulunan Oğul ve Ceylanlı köyünün kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 17:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?