4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çimenli'de zekat ağacı

Hakkari'nin Çimenli köyü sakinlerinin ilginç zekat yöntemi şaşırtırken, dinlenme tesisleri bahçesinde bulunan üzüm bahçesi ise adeta dilek ağacına dönüştü. 

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çimenli Köyü Dinlenme Tesisleri bahçesinde bulunan üzüm sarkıtlarına yapıştırılan etiketler lokanta bahçesini adeta dileklerin tutulduğu türbeye dönüştü. 

Çukurca ilçesi ve Şırnak karayolu üzerinde bulunan tesisin sahiplerinden Hamit Kurt, yörede kaliteli olan üzümlerini daha iyi tanıtmak ve mübarek Ramazan ayı içinde üzüm bahçelerinin zekatını vermek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını belirtti. Kurt, "Lokantanın bahçesinde bulunan üzüm sarkıtlarının her birini daha olgunlaşmadan gelip geçen müşterilere hediye ediyoruz. Onlar seçtikleri salkımın üzerine etiket yapıştırarak kendi isimlerini yazıyorlar. Salkımlar yetişince bunu kendilerine zekat olarak veriyoruz. Tesisimizin önündeki üzüm bahçesi adeta dilek ağacına dönüştü. Yerli ve yabancı 250 den fazla kişi üzüm salkımlarına etiket yapıştırarak üzümlerin yetişmesini bekliyor. Birkaç gün sonra hazır hale gelecek olan üzüm sarkıtlarını isimleri olan kişilere zekat olarak verilecektir" dedi. 

Dilek ağacına dönüşen üzüm bahçesindeki etiketleri göstererek, etiket yapıştıran vatandaşların isimlerini okuyan İsmail Kurt ise, İsviçre'de bile gelen bir ailenin üzüm salkımlarına isimlerini yazdırdığını belirterek, söz konusu ailenin üzüm salkımlarını nasıl alacağın merak ettiklerini belirtti. Üzüm bahçelerini gösteren İsmail Kurt, yaptıkları bu kampanya ile üzümlerindeki satışlarının daha da arttığını belirterek, birkaç gün sonra ise vatandaşların isimlerini yapıştırdıkları üzümleri kopartarak evlerine götürmeye başlayacaklarını ifade ederek, Hakkari Valiliği tarafından düzenlenecek fuara üzüm ve 4 metreye kadar uzayan kabakları ile yarışa katılacaklarını söyledi. 

Yaşlı bir vatandaş ise, her yıl düzenli olarak üzümlerinin zekatını verdiklerini belirtti. Amaçlarının mübarek Ramazan ayı içersinde hem köylerini, hem de dünyaca ünlü üzümlerini tanıtmak olduğunu anlatan köylüler, başlattıkları bu kampanya sayesinde gelecek yıl ürünlerin satışlarının ikiye katlanacağına inandıklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?