4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çobanlar sürüleriyle kurtarıldı

Hakkari'de bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan 4 çoban, koyun sürüsü ile birlikte kurtarıldı. 

Şehirden 10 kilometre uzakta bulunan 12 hanelik Otluca köyü Uyanık Mahallesi'nde havaların iyi gitmesi üzerine dağdaki küçükbaş hayvanları otlatan çobanlar, ani bastıran kar yüzünden mahsur kaldı. Sabah saatlerinde aniden başlayan yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle 4 çoban ve yaklaşık 800 küçükbaş hayvandan haber alınamadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle aramaya çıkamayan köylüler, durumu Hakkari'deki yakınlarına bildirdi. Hakkari'den harekete geçen vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle yolun kapalı olmasına rağmen kara bata çıka köye ulaşmaya çalıştı. Ellerinde kürek ve bastonlar bulunan bir grup köylü, dağda kalan çobanlara seslenerek yerlerini tespit etmeye çalıştı. Köylülerin seslerini duyup cevap veren çobanlar, kısa sürede hayvanlarla birlikte kurtarılarak köye getirildi. Koyun sürüsü ile birlikte dağda aç kalan yaklaşık 10 köpek ise köylüler tarafından doyuruldu. 

Çobanlardan Salih, Şehmuz, Hamdi Ertuş ile Reşit Kaya, aniden bastıran kar yağışı ve sis yüzünde dağda kaldıklarını ancak kısa sürede kendilerini toplayarak köyün yakınına geldikleri için şans eseri hayvanların telef olmadığını söyledi. 

Köy yolunun halen kapalı olduğunu, gelecek iş makinelerini beklediklerini söyleyen köylüler ise bazı ailelerin yolun açılmasıyla birlikte şehre geleceğini belirtti. 

İHA ekibinin durumu ilettiği Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkililerine talimat vererek kapalı yolun açılması için bölgeye derhal iş makinesi gönderilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?