3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çocuklar Vali'ye gitti

Hakkari İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen Çocuk Hakları Tanıtım Kampanyası kapsamında oluşturulan İl Çocuk Komitesi Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Keskin ve görevli bir personel ile kendisini ziyaret eden öğrencilerle yakından ilgilendi. Burada bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2000'li yıllardan itibaren başlattığı bu faaliyetin Hakkari'de dalga dalga yayıldığını belirterek, "İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün genç nesillerin daha şuurlu bir şekilde yetişmesi ve haklarını, ödevlerini öğrenmesi konusunda yoğun bir faaliyeti var. Ben inanıyorum bizim çocuklarımız doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde çok başarılı çocuklar. Dünyanın bugün birçok büyük uluslu şirketlerini ülkemizde yetişen gençlerimiz şuanda yönetiyor. Bu da gösteriyor ki çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek, çocuklarımızın birçoğu dünya genci olun, dünyayı yöneten insanlar sınıfına karışır" şeklinde konuştu. 

Hakkari İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selahattin Keskin ise, İl Çocuk Komitesi'nin 2000 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Çocuklar Hakları Sözleşmesi çerçevesinde ildeki faaliyetlerine başladığını belirtti. Keskin, "Çocuklarımız ulusal düzeyde verilen çeşitli eğitimlere katılmak suretiyle çocuk haklarının tanıtımı ve çocuk istismarının önüne geçmek için oluşturulmuş bir komitemizdir. Komitemizin çalışma faaliyeti mevcut olup, bu faaliyetler içerisinde il yöneticilerimizi ziyarette yer almaktadır. Bu sebeple çocuk komitemiz ilk olarak sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu ziyaret ettiler. Sayın valimize bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından İl Çocuk Komitesi Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na kendi komiteleri adına yaptırdıkları şapka ve kalem ile Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni hediye etti. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise kendisini ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyeler vererek, yürüttükleri çalışmalar kapsamında neler öğrendikleri konusunda sorular sordu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 20:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?