4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çocuklara ağız ve diş bakımı eğitimi

Hakkari'de 18 ilköğretim okulunda okuyan 23 bin öğrenciye ağız ve diş bakımı eğitimi verileceği belirtildi. 

Hakkari Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlenen ve 3 hafta sürecek olan kampanyanın ilk ayağı Biçer mahallesindeki Şehit Vali Derviş Yalım ilköğretim Okulu'nda başlatıldı.
 
Doktorların ağız diş sağlığı ile ilgili eğitimleri denetleyen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, hayatlarında ilk kez diş macunu ve diş fırçası ile tanışan bazı öğrencilerle sohbet ederek, dişlerini nasıl fırçalanması gerektiği konusunda doktorların verdiği eğitimleri dikkatlice dinlemelerini tavsiye etti. 

Burada bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'deki çocuklarımızın daha sağlıklı bir eğitim görmeleri için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. 

Kampanya çerçevesinde 23 bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler verileceğini anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde 3 haftada 18 ilköğretim okulunda okuyan 23 bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimlerinin verileceğini belirterek, "Geçen hafta malumunuz Dünya Diş Sağlığı Haftası idi. Biz geçen hafta planlamalar yapmak suretiyle ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerimize ulaşmayı planladık. 18 ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerimize yönelik bu faaliyetlerimiz 15 gün boyunca devam edecek. Bu arada ilçelerimiz de Kaymakamlıklar aynı şekilde diş sağlığının önemini anlatacaklar. Gerçekten ülkemizde diş sağlığı ve diş macunu kullanımının çok düşük bir yerde olduğunu öğrendik. Hakkari'de bu eksikliği gördüğümüz için böyle bir kampanyayı düzenledik. Bu kampanyanın birinci derecedeki amacı, diş hastalığı olan ve diş sorunu bulunan çocuklarımızı tespit edip, onları daha sağlıklı birer öğrenci ve aile bireyi olmaları için bu faaliyetimizi sürdüreceğiz. Tabi bu hafta ile bağlı kalmadan önümüzdeki aydan itibariyle de köylerdeki ve mahallelerdeki küçük yaştaki çocuklarımızın da bu eğitimler verilecek. Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz de var. Yeni atamalarda yapıldı. Hakkari'de çocuklarımızın diş sağlığına kavuşmalarının bir önemi daha var. Diş çürükleri hem beslenme yönünde sıkıntılar oluşturuyor hem de daha küçük yaşta öğrenim çağının en önemli süreçte baş ağrıları da oluyor. O nedenle çocuklarımız derslerine kendilerini daha fazla veremiyor. Yeni hastalıklar da söz konusu. Daha sağlıklı yaşamak için dişlerimizin sağlıklı olması gerekiyor. Bu konuda diş doktorlarımız sizlere gerekli bilgileri verecek" dedi 

Kampanyayı bizzat yürüten Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise 3 hafta sürecek olan kampanya çerçevesinde Hakkari'de 23 bin ilköğretim öğrencisine ulaşmayı hedeflediklerini, 5 bin öğrenciye de diş fırçası ve diş macunu dağıtılacağını söyledi.
Hayatlarında ilk kez diş macunu ve diş fırçası ile tanışan bazı öğrenciler de Valililiğin yapmış olduğu böyle güzel bir faaliyetten dolayı memnun olduklarını söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 200 öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıttı.
Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Halit Özkan, diş hekimi Rıza Benli ve 2 hemşire öğrencilere diş fırçalama tekniklerini uygulamalı olarak de gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?