4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çocuklara öz bakım beceri eğitimi

Hakkari Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Kırçiçekleri Kreşi'ndeki çocuklar öz bakım becerileri konusunda eğitiliyor.
 
Minik öğrenciler aldıkları eğitim kapsamında yemekleri tabaklara doldurup servislerini kendileri yaparak becerilerini geliştiriyor. 

KAMER Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu, vakıf olarak erken çocukluk eğitiminin şiddetsiz ve ayrımcılıktan uzak bir dünya için öneminin farkında olarak kreşlerindeki çocukları eğittiklerini belirtti. 

Yaklaşık 4 yıldır Hakkari'de faaliyetlerini sürdüren ve yaklaşık 3 yıldır aktif olarak çocuk çalışmasına el attıklarını ifade eden Selimoğlu, "Kreşimizde 2-6 yaş arası 13 çocuğumuz var. Amacımız çocuklara eğitim vererek onları okula ve hayatta hazırlamaktır. Burada çocuklara sabah ikili kahvaltı ve öğle yemeği veriyoruz. Düzenli olarak uyumalarını sağlıyoruz. Aileleri ile ortak çalışmalarımız ve aile eğitimimiz var. Ekonomik durumu iyi olmayan ve çocuklarını kreşe gönderemeyen ailelerin çocuklarını belirli zamanlar içersinde alıp öğretmenlerimiz nezaretinde kendilerine atölye çalışmalarını yaptırıyoruz. Ayrıca gönüllü öğretmenlerimiz de mevcuttur. Çocuklar burada kendileri işlerini yaparak yaşayarak öğreniyorlar. Çocuklara düzenli olarak sağlık taraması yapıyoruz. Gerek psikolojik gerek rehber öğretmenlerle destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?