3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çocukların hayatı değişti

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu köylerinden göç eden ailelerin yaşadığı Bağlar Mahallesi'ndeki sağlık ocağının ikinci katında hizmete sokulan Atatürk Anaokulu'nda eğitim gören 65'e yakın çocuğun hayatları değişti. 

Okul açılmadan önce zamanlarını kanalizasyon atıklarının geçtiği kanallarda, toprak alanlarda oyun oynayarak geçiren çocuklar, artık anaokullu oldu. Minik çocuklar, artık Atatürk'ün babası ve annesinin isimlerini portelerine bakarak rahatlıkla söyleyebiliyor, sayı saymayı biliyor, birlikte çeşitli oyunlar oynuyor. Okula gelirken hiç bilmedikleri Türkçe'yi de kısa sürede kavrayan çocuklar, anaokulu giysileri ile güzel bir görüntü sergiliyor. 

Bağlar Mahallesi Atatürk Anaokulu'nda ilk görevine başlayan okul öncesi öğretmeni Tuğba Özdemir, velilerin ilk önce çocuklarını anaokuluna göndermek istemediğini belirtti. Ev ev dolaşarak aileleri ikna ettiğini anlatan Özdemir, şimdi 65'e yakın öğrencilerinin olduğunu söyledi. Özdemir, "Çocuklar ilk okula başladıklarında sorunlarını birbirlerine itişip kakışarak anlatmaya çalışıyordu. Hiç Türkçe bilmiyorlardı. Şimdi Türkçe'yi çok iyi kavradılar. Kısa sürede davranışlarında büyük değişimler olan çocuklar,
bizi bile şaşırtmaya başladı. Benimle birlikte çocuk gelişimi bölümünde 5 öğretmen görev yapıyor. Veliler çok duyarlı bir hale geldi. Veliler artık bize, 'Ne istiyorsanız onu yapalım' diyorlar. Velilerle haftada bir toplantı yapıp evdeki davranışları anlatıyoruz. Empati duygusu ile birbirlerini anlamalarını istiyoruz. Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okula büyük destek veriyor. Çocukların yiyecek, giyim ve kırtasiye malzemelerini karşılıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel sahbaz IP: 78.161.157.xxx Tarih : 18.11.2008 19:35:28

hakkariden sürekli olumsuzlukların bahsedildiği dönemde eğitim adına böyle başarıların yapılması umut verici devletin eğitime daha çok destek vermesi başarıların devamını geticektir