27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çöp dağları kaldırımları kapadı

Hakkari’de gelişigüzel atılan çöp yığınları sağlık sorunu yanında ulaşımı da aksatırken, Belediye Başkan Yardımcısı Bışar Mavigöz, bütün uyarılara rağmen çöpleri rast gele kaldırımlara atanlara para cezası vereceklerini söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Bışar Mavigöz, havaların ısınmasıyla birlikte cadde ve sokaklar ile mahalle aralarında biriken çöpleri temizlemelerine rağmen uyarılarını dikkata almayan bazı kişilerin halkın yoğun olduğu kaldırımlara çöp atmalarına bir anlam veremediklerini belirtti.

Pazartesi günü belediye meclisinin alacağı karar doğrultusunda çöpleri belirlenen noktalara değil de rastgele kaldırımlara atanlara para cezası vereceklerini ifade eden Mavigöz, "Özelikle halkın yoğun olduğu yerlerde ekiplerimiz çöpleri bırakmamaya çalışıyor. Oysa halkın yoğun olduğu çevre yolu, hastane önü ve acil servisi caddesine bazı kurum ve kuruluşlara ait lojmanlardan çöplerin belirlenen noktaya atılacağına kaldırıma atıldığı şikayetleri bize geliyor. Kaldırımlar kapalı olduğu için vatandaş ya çöplerin içinde yarda yolda yolda yürümek zorunda kalıyor. Bunu yapan kimseler şehrin görüntüsünü bozdukları gibi belediyeyi de zor duruma sokuyorlar. Önümüzdeki pazartesi günü belediye meclis kararı cezalarla ilgili yeni bir karar alacak. Karar doğrultusunda ekiplerimiz gizli olarak görev başında olacaktır. Çöpleri belirlenen saatlerin dışında atanlara hemen para cezası kesilecektir" dedi.

Devlet Hastanesi’ne tedavi gitmeye giden vatandaşlar ise, Acil Servis girişi önünde bulunan kaldırımlara atılan çöplerden dolayı yol ortasında yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, bazen de araçların yoğun olduğu saatlerde kaldırımda bulunan çöplerin içinde geçtiklerini ifade ederek, belediyenin konuya el atmasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:53:08
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?