5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Çöp noktaları kaldırılıyor

HAKKARİ'DE ÇÖP NOKTALARI KALDIRILIYOR

Hakkari Belediye Başkanlığı Çevre ve Temizlik Müdürü Naif Yaşar, ildeki tüm çöp noktaların kaldırılarak poşetleme sistemine geçeceklerini belirtti.

Hakkari'de yıllardır hiçbir belediye başkanlığı döneminde çözülemeyen çöp sorununun artık giderileceği bildirildi. İlin değişik noktalarında çöp noktaları bulunmasına rağmen gelişi güzel atılan çöplerin şehrin görüntüsünü bozması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, tüm mahallelerde seferberlik başlattı. Araçların giremediği mahalle araları ve dere yataklarında 25 ayrı çöp noktası tespit eden belediye ekipleri, bu noktaların 20'sini temizlediği, 5'nin kaldırılması için de çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkanlığı Çevre ve Temizlik Müdürü Naif Yaşar, çarşı içi başta olmak üzere mahallelerle birlikte 200 yakın çöp noktası bulunduğunu söyledi. Bu çöp noktalarının artık tarihe karışacağını ifade eden Yaşar, "Çöp sorunu ile başa çıkmak için belirlediğimiz noktalara çöp konteynırları, briketlerden çöp merkezleri kurduk. Ancak yine de çöplerin önüne geçemedik. Çöpler belirlenen saatlerde noktalara atılmadığı için sıkıntılar yaşadık. Ancak bundan sonra çöp noktalarını kaldırarak poşetli sisteme geçmeye karar verdik. Temiz bir Hakkari için elimizden geleni yapıyoruz. Poşetli çöp sistemine geçeceğimiz için mahalle sakinlerine ayrı, çarşı içindeki esnaflara ayrı broşürler bastırdık. Hangi saatlerde ve çöplerini nereye bırakacaklarını broşürde yer alıyor. Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri ve BDP'den görevlilerle birlikte bundan sonra her gün bir mahalleyi ziyaret ederek, 2 gün kalacağız. Burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek temiz bir Hakkari için toplantılar yapıp, çöp temizleme seferberliği başlatacağız" dedi.

Birinci duyuruyu mahalle sakinlerine yaptıklarını ifade eden Naif Yaşar, "İl merkez ve tüm mahallelerde temizlik çalışmalarımız sabah saat 06.00'da başlamaktadır. Mahalle sakinleri çöplerini poşetlere bırakarak ağzı kapalı bir şekilde çöp aracının geçtiği yol kenarına bırakacaklardır. Mahallelerde temizlik çalışması yapıldıktan sonra gündüz saatinde kesinlikle dışarıya çöp atılmayacaktır. Vatandaşlar akşam saat 20.00 ila 24.00 saatleri arasında çöplerini yol kenarına bırakacaktır. Çarşı merkezinde cadde ve ara sokaklardaki çöplerin süpürülmesi ve alınması her gün sabah erken saatlerde başlayıp, saat 08.00'de bitmiş olacaktır. Gündüz saatlerinde iş yerlerinde oluşan çöpler, iş yerine ait çöp kutuları içinde muhafaza edilecektir. Akşam saat 20.00 ile 24.00 arası çöpler poşetler içine konularak ağzı kapalı bir şekilde yolun kenarında bulunan çöp kutularına bırakılacaktır. Aksi taktirde çevreyi kirletenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Temiz bir Hakkari için herkesin destek vereceğine inanıyoruz. Şeklinde iki ayrı broşür dağıttık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:11:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?