5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Çöp sorunu çözülemiyor

HAKKARİ'DE ÇÖP SORUNU

Hakkari Belediye Başkanlığı'nın çöpleri belirli saatlerde ilan edilen noktalara konulması uyarısına bazı vatandaşların aldırış etmediği, sorunun çözümü için ceza uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Yaklaşık bir yıl önce, çöplerin ilan edilen saatlerde bırakılması için Hakkari Belediye Başkanlığı şehrin değişik noktalarına binlerce broşür dağıtmış, ses yayın cihazlarında da anonslar yapmıştı. Zabıta ekipleri ise çöp noktalarında nöbet tutarak, belirlenin saatlerin dışında çöp getiren vatandaşları uyararak geri göndermişti. Belediyenin uyarılarına aldırış etmeyen bazı mahalle sakinleri ile çarşı esnafının son günlerde zamanında kaldırılan noktalara gelişigüzel saatlerde çöp boşaltmaları tepkilere neden oluyor.

Ahmet Berk ve Salih Akış isimli vatandaşlar, uyarılara aldırış etmeyenler hakkında ceza kesilmesi gerektiğini belirttiler. Ceza kesilmesi halinde herkesin kendine bir çeki düzen vereceğini belirten vatandaşlar mutlak suretle ceza uygulamasına geçilmesi gerektiğini ifade ettiler. Önceki gün Belediye Başkanlığı'na 4 yeni çöp aracı gelmesine rağmen halen etrafın çöp yığını içinde olduğunu belirten vatandaşlar, bu konu hakkında bir açıklama beklediklerini, özelikle okulların yakınında bulunan çöplerin düzenli bir şekilde kaldırılmamasının öğrencilerin sağlığını tehlikeye sokabileceğini söylediler.

Hakkari Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Fahri Kanat ise, yeni araçların daha iş başı yapmadığını belirtti. Kanat, "Halkımıza daha önceleri çağrıda bulunarak çöpleri akşam saatlerinde noktalara bırakmasını istedik. Akşam bırakılan çöp sabah saatlerinde zamanında temizleniyor. Ancak araçlarımız çöpleri kaldırdıktan sonra çöpler tekrar atılıyor. Bu duruma göre 30 araç bile olsa çöplerle başa çıkmamız mümkün olmayacaktır. Halkımız inşallah bundan sonra çöplerini bizim belirlediğimiz saatlerde noktalara bırakacaklardır" dedi.

HAKKARİ'DE ÇÖP SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 16:21:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 15:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?