4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çöpler saçılması için duvar

Hakkari Belediye Başkanlığı, Çukurca karayolu üzerindeki alanda imha edilen çöplerin yola saçılmaması için önüne duvar örmeye başladı. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkan Vekili Cemil Akış, şehirden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki boş alanda atılan çöplerin düzenli bir şekilde imha edilerek yola saçılmaması için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. 

Karayolu üzerinde bulunan çöplük alanına taştan duvar örmeye başladıklarını belirten Akış, hazırladıkları proje kapsamında ihale yoluyla yapılan çalışmalarda 10 kişilik bir ekibin görev yaptığını belirtti. Akış, "Buradaki alanda imha edilen çöplerin yola saçılmaması nedeniyle karayolu kenarına 6 metre yüksekliğinde 75 metre genişliğinde bir duvar örüyoruz. Yaklaşık bir aydan beridir devam eden bu çalışma ileri ki günlerde bitecektir. Ancak bu çöplük alanı ile ilgili bir takım çalışmalarımız daha olacaktır. Şimdilik bu çalışmalarımızın ilk ayağı olanı duvar örme ile işe başladık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:09:15
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 15:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?