4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çukur öyküsünde mutlu son

Hakkari Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'nü günlerdir karşı karşıya getiren 2 metrelik çukur nihayet kapatılıyor. 

Yaklaşık 22 gün önce Hakkari Konak Caddesi üzerinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü yakınlarındaki içme suyu patlağına müdahale ederek 2 metre derinliğinde bir çukur açılmıştı. 

Oluşan patlağın İl Sağlık Müdürlüğü içme suyu şebekesinden kaynaklandığını belirleyen belediye ekipleri, eski ve tahrip olmuş borular yüzünden kurumda sağlıksız su içildiğini açıklayarak onarım yapılmasını istemişti. 

Bu yüzden açılan çukurun kapatılmaması sonucu oluşan birikinti ve çevreye yayılıp karayolunun buzlanmasına sebep olan akıntı vatandaşların tepkisine sebep olmuştu. İl Sağlık Müdürlüğü, basında yer alan eski ve tahrip olmuş şebeke yüzünden sağlıksız su içtiği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaparak, kuyu açmak, kazı yapmak, su arızalarını giderme işinin belediyeye ait olduğunu belirterek, açılan çukur ile ilgili bir alakalarının olmadığı gibi kurumda sağlıksız su içildiği haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.
 
Bunun üzerine Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış, ilgili kurum bir resmi yazı göndererek, abone arızasının giderilmesinin ise ilgili kuruma ait olduğunu belirterek "İlgili kurumun çektiği hat çok eski ve demir boru olması nedeniyle yıpranmıştır. Tamiri ise belediyenin imkanları ile yapılamayacağı için düşünülen hattın tıpalanması yöntemi de kurumun susuz kalmasına neden olacaktır. Kapatılmayan 2 metre derinliğindeki çukurun can ve mal kaybına neden olmasından belediye sorumlu olamayacak" diye belirtmişti.

ÇUKUR ÖYKÜSÜNDE MUTLU SON
Her iki kurumun 22 gün boyunca devam eden çukur tartışması nihayet mutlu sona ulaştı. Çukurun kapatılması için İl Sağlık Müdürlüğü Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerine malzeme desteği sağlarken, belediye ekipleri ise işçiliği ve onarımı üslendi. Bugün sabah saatlerinde Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki ekipler ilgili kurumun hatlarını onarmak ve çukuru kapatmak için çalışma başlattı. Çukurun kapatılmasıyla birlikte sızan su yüzünden buzla kaplanan Konak Caddesi'nde geçen vatandaşların ise artık rahat bir nefes alacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?