4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çukurca karayoluna yine çığ düştü

Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayoluna 10 ayrı noktadan çığ düştüğü belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte son 2 gün içinde Hakkari bölgesindeki karayollarına ard arda çığlar düşüyor. Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin, çığ bölgelerine müdahale ederek kapanan karayolunu yeniden ulaşıma açarak trafiğin aksamamasını önlemeye çalışıyor. Şube Şefli İbrahim Onay, kar yağışının ardından çevre dağların yüksek kesimlerinde biriken karların çığ olarak karayollarına indiğini söyledi. Hakkari-Çukurca karayoluna 4, Hakkari-Şırnak karayoluna da 4 ayrı noktadan sürekli çığlar indiğini belirten Onay, "İnen çığları anında temizleyerek karayolunun ulaşıma kapanmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Yüksek kesimlerde biriken kar, çığ tehlikesi oluşturduğu için sürücülerin dikkati olması istiyoruz. Ne zaman nereden çığ ineceği belli olmuyor. Son 2 gündür sürekli söz konusu karayoluna sürekli çığlar iniyor" dedi.

Bu arada, şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiindeki Hakkari-Van karayolunun üzerinde park halinde bulunan Karayolları 114. Şube Şefliği'ne ait iş makinesinin bir bölümünün üzerine küçük bir çığ düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?