3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çukurca yanlış tanıtımdan şikayetçi

Çukurca ilçesi Belediye Başkanı M. Yaşar Turan, ilçede huzurun hakim olduğunu, basında çıkan haberlerin her açıdan kendilerine zarar verdiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara harekatı yüzünden Çukurca'ya gelen basın mensuplarının, olayların sanki ilçedeymiş gibi göstermesinin kendilerine her yönüyle zarar verdiğini anlatan M. Yaşar Turan, olayların ilçe merkezinden 80 kilometre uzaklıkta meydana geldiğini belirtti.

Başkan Turan, ilçenin huzur ve sükunet içinde olduğunu, oysa basında ise sanki ilçede olaylar varmış gibi bir imaj verildiğini ifade etti. İHA muhabirine açıklamada bulunan Başkan Turan, Batı bölgesindeki insanların basında çıkan haberler üzerine ilçe hakkında yanlış bilgi sahibi olduğunu belirterek "Olaylar buralarda cereyan etmiyor. Kara ve hava hareketi de aynı şekildedir. İnsanlar burada gece geç saatlere kadar dolaşabiliyor. Bize yansıyan bir şey yoktur. İlçemiz tarihi, kültürü ve doğası ile dünyada nam salmıştır. Kuzey Irak'a sınır olabiliriz. Tek isteğimiz buradaki işsizliğe bir çözüm bulunmasıdır. Gençlerimiz iş bulamadığı için günlerini kahve köşelerinde geçirmektedir. Bölgede meydana gelen olayların sona ermesi halinde ise turizm için ilçemiz tam bir cennet yuvasıdır. Buradaki Zap vadisinde rafting, tarihi dokunun gezilmesi, kaya tırmanma gibi akla gelebilecek her türlü spor yapılabiliyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın 15 Mart 2008 tarihinde Hakkari'ye gelip Devlet Hastanesi açılışını yapması bekleniyor. Bir brifing dosyası hazırlayarak ilçemizin sorun ve sıkıntılarını kendilerine ileteceğim" dedi.

Çukurca Sağlık Merkezi yetkilileri ise, ilçeye sağlık memurlarının atandığını, ancak basında çıkan haberler üzerine bazılarının gelmediğin belirttiler. İlçenin huzur içinde olduğunu anlatan yetkililer, ilçeye atanan doktor ve sağlık memurlarının rahatlıkla gelebileceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?