4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Çukurca yoluna 6 yerde çığ düştü

Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Çukurca karayoluna 6 ayrı noktada çığ düştüğü, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari-Çukurca ilçesi ulaşımını sağlayan yol üzerinde bulunan Sümbül Dağı'nda karayoluna sabah saatlerinde 6 ayrı noktada çığ düştü. Karayolları ekipleri kapanan yolu yeniden açmak için çalışmalarını sürdürükken, yeni çığ tehlikesi yüzünden ulaşımda yer yer aksamalar meydana geldiği bildirildi. Sabah saatlerinde İHA muhabirine açıklamada bulunan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, çığların her an düşebileceğini belirterek vatandaşı uyarmıştı..

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, Hakkari-Çukurca ilçesi karayoluna değişik noktalardan çığ indiğini, tehlikeye rağmen çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Hakkari'nin Çukurca istikametinden Şırnak'ın ulaşımını sağlayan karayolunun da çığların düşmesi sonucu kapandığını belirten yetkililer, bu nedenle karla mücadele çalışması yapamadıklarını belirttiler.

Çukurca ilçesinde dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı bugün öğle saatlerinde yerini sisli ve yağmurlu havaya bıraktı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra kadar düştüğü ilçede sürücüler zor anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 18:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?