2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çukurca'da bahar sevinci

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ilkbaharın müjdecisi olan ve yöre halkının çiğ veya pişirerek severek tükettiği çeşitli otların yeşermesi, kırsal alanı şenlendirdi. Her tarafın yeşile bürünmeye başladığı ilçedeki aileler şifalı otları toplama telaşına düştü.

Geçen yıllara oranla bu yıl yağışların daha fazla olduğunu ve beraberinde de bereket getireceğini belirten ilçe sakinleri, mart ayında şifalı otları toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Yıllardan beridir yörede her derde deva olarak bilinen Küziko Ave, Sebisk, Heliz, Kayi ve Pünk gibi otlar kadınlar tarafından büyük bir özenle toplanarak tüketilmeye başlandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren ilçe merkezi dışındaki bağ ve bahçelere akın eden kadınlar, şifalı otları toplama telaşına düştü.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Zeynep Duran ve Mukaddes Atay isimli kadınlar, bahar ayının bu yıl erken gelmesine çok sevindiklerini belirttiler. Bu yıl geçen yıllara oranla kar ve yağmurun daha çok yağmasının pancarın erken çıkmasına neden olduğunu belirten kadınlar, bu yılın herkes için bereketli bir yıl olacağını söyleyerek "Yağışların fazla olmasından dolayı pancar otları erken çıkmaya başladı. Bu yıl çok bereketli bir yıl olacak. Doğa yine bizlere bereketini gösterdi. Her taraf mis gibi kokuyor.

Yeşermeyen birçok pancar otları bu yıl yeniden görülmeye başlandı" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?