5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Çukurca'da iletişim normale döndü

ÇUKURCA'DA İLETİŞİM NORMALE DÖNDÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Türk Telekom'a ait fiber optik hattında meydana gelen arızadan dolayı yaklaşık 3 gündür yaşanan iletişim sıkıntısı, onarım çalışmaların ardından giderildi.

Geçimli köyü ile Çukurca ilçesi arasındaki hatlardaki arıza, Türk Telekom ekipleri tarafından 3 günlük bir çalışma sonucunda giderildi. Yetkililer, ilçeye gelen fiber optik hattın 2 ayrı yerde koptuğu ve ilçe merkezinde bulunan kurulu santralde sisteme bağlı bir parçanın yandığı belirterek yapılan çalışmalar sonucunda arızaların onarıldığı ifade ettiler.

Çukurca Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, yaklaşık 3 gündür ilçede GSM şirketlerine ait hiçbir telefon hattın çalışmadığı gibi banka, PTT, maliye, nüfus müdürlükleri gibi bir çok resmi kurumun vatandaşa hizmet veremediği, halkın mağdur olduğunu belirtti. Yetkililerle görüştüklerinde ise konunun üzerinde durulduğunun ifade edildiğini belirten Güzel, "21. yüzyıl Türkiye'sinde teknolojinin bu kadar hızlı gelişirken biz birçok hizmetten yeterince yararlanamıyoruz. İlimize yönetenlerin konunun üzerinden hassasiyetle durmalarını bekliyoruz" dedi.

İlçe esnaflarından Ahmet Çelebi Ertunç de,"Internet Cafe işletiyorum. 3 günden beridir dükkanım kapalı. Sık sık yaşanılan arızalardan dolayı iş yapamaz hale geldik. Yetkililerden bir çözüm yolu bekliyoruz" diye konuştu.

ÇUKURCA'DA İLETİŞİM NORMALE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 14:24:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?