2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çukurca'da öğrenciler tatilde çalışıyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Geçimli köyündeki bazı çocuklar tatillerini tarım ve hayvancılık yapan ailelerine yardım ederek veya Zap suyunda tuttukları balıkları yol kenarında satarak geçiriyorlar. 

Geçtiğimiz hafta sonunda okulların kapanmasının ardından Hakkari'deki öğrenciler tatillerini farklı şekillerde geçiriyorlar. Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli köyündeki öğrencilerin bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerine yardım ediyor, bazıları ise sabah ve akşam saatlerinde Zap suyuna ağ gerip serpme atarak balık avlıyorlar. 

Tutukları balıkları karayolundan yolda geçen araçlardaki vatandaşlara satan çocuklardan Nadir, Selam ve Ayhan Çiftçi ismindeki amca çocukları, bu yolla az da olsa para kazandıklarını anlattılar. Avlanmayı akşam saatlerinde de sürdürdüklerini, balıkların karanlıkta suyun kenarına yanaşarak kurdukları ağlara takıldığını belirten çocuklar "Bu yüzden dondurucu soğuklardan korunmak için suyun kenarında ateş yakıp ısınıyoruz. Tatilimizi bu şekilde geçirdiğimiz için mutluyuz. Balıkların kilosunu 4 TL den yolda geçenlere satıyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?