3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çukurca'da özlenen Nevruz

Çukurca İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenenen Nevruz kutlamasında, protokol üyeleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halkla birlikte halay çektiler.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan kutlamalar sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, görevliler tarafından öğrencilere Türk bayrağı ve balon dağıtıldı. Kutlamada konuşan İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, binlerce yıllık Türk tarihinde böylesine bir canlılık ve kardeş havası içinde kutlanan bahar bayramı Nevruz'un son yıllarda bazı kimseler tarafından istismar edildiğini ve adeta devletin güvenlik güçlerine saldırı etkinliğine dönüştüğünü belirtti. Akpay, "Bunun bu hale gelmesi ülkemizde bahar bayramını kardeş havası içinde kutlanmasına engel olmuştur. Fakat bugün burada güzel bayramımızı istismar edenlere sizler çok güzel bir mesaj veriyorsunuz. Ne mutlu ki bu mesajı alanlara" dedi.

Daha sonra ise davetlilere ekmek arası döner ve içecek servisi yapıldı. İkramın ardında Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Yaşar Turan, Çukurca 3. Sınır Taktik Alay Komutanı Albay Adnan Aslan, Çukurca ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdurrahman Yılmaz birlikte Nevruz ateşini yaktılar. Kamyon kasasında kurulan sahnede ise yörenin ünlü yerel ses sanatçıları bir birinden güzel Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdiler. Bazı minik öğrenciler ise canlı müzik eşliğinde adeta kendilerinden geçti. Kaymakam ve beraberindeki komutanlar da yöresel kıyafetli ilçe halkı ile omuz omuza vererek birlikte halay çektiler. Kutlamalar nedeniyle ilçenin Türk bayrakları ile süslenmesi ve yoğun güvenlik önlemleri ise dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Ocağı önünde bulunan doktor, hemşire ve sağlık görevlileri ise kendi kıyafetleri ile halay çektiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BEREN IP: 85.106.227.xxx Tarih : 21.03.2008 21:58:06

cumhuriyetimizi hiçe sayan ve ülkemizi bölmek isteyenlere çok güzel bir cevap olmuş .cumhuriyetin bekçileri miniklere ve Atatürk'ün izinden giden saygıdeğer öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz