2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çukurca'da protesto

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir gurup genç, kendilerini yerine ilçe dışında gelenlere özel güvenlik kadrolarının verilmesini protesto ettiler.

Ellerindeki pankartlarla yürüyen gençler daha sonra yaptıkları bir basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.


Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Çukurca İlçe Belediye Başkanlığı önünde bir araya gelen gençler adına basın açıklaması yapan Famettin Ertunç, ikamet ettikleri ilçenin Irak'ın sıfır noktasında bulunduğunu belirtti. İlçede sanayinin gelişmediğini, çalışabilecekleri bir iş alanı olmadığını anlatan Ertunç "Bizler işsiz güçsüz ve perişan durumdayız. Bunlara rağmen özel güvenlik şirketleri, güvenlik elemanlarını Çukurca ilçemizde ikamet eden işsiz olan biz gençlerden değil de haksız ve adaletsizce aynı zamanda alım kriterlerine aykırı bir şekilde dışardan gönderiyorlar.

Son örneği olarak da İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gönderilen güvenlik elemanlarıdır. Özel güvenlik şirketi burada yaşayan biz gençlerin haklarını gasp etmektedir. Biz Çukurca gençleri ve halkı olarak kesinlikle ve kesinlikle bu haksızlıkların karşısında olacağız. Dışardan hiçbir özel güvenlik elemanını ilçemize sokmayacağız ve çalıştırmayacağız" şeklinde konuştu.


Gençler, ellerinde bulunan "Dışarıdakilerin yeri burada yoktur", "Özel güvenlik kadroları satılmasın, adaletli bir şekilde kura yapılsın" yazılı pankartlarla bir süre yürüyüp daha sonra sessizce dağıldılar.


BAŞKAN MEHMET KANAR GENÇLERE DESTEK VERDİ
Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise uygulamayı eleştirdi. Kanar, "Çukurca Türkiye'nin en ücra köşesidir ve fakir bir ilçedir. Burada işsiz ve aç insanlarımız varken başka yerlerden buraya özel güvenlik elemanı göndermek kadro satmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kadrolaşmaya karşı olup sonuna kadar ilçe gençlerinin yanında yer alacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?