3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çukurca'da terör operasyonu

Çukurca ilçesinde jandarma ekiplerince sürdürülen çalışmalarda, 2 terör örgütü işbirlikçisinin yakalandığı, mahkemeye sevk edilen şahıslardan 1'inin tutuklandığı diğerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı basın açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Çukurca ilçesinde terör örgütü işbirlikçilerine yönelik yapılan operasyonda, bölgede çalışan müteahhit ve firma sahiplerinin telefon numaralarını terör örgütüne vererek tehditle para vermelerine yol açan, 21 Şubat 2008 tarihinde başlayan sınır ötesi operasyonu ve askeri araçların miktarı ile geçişleri hakkında terör örgütü yanlısı basın ve yayın kuruluşlarına bilgi veren M.K. ile bu şahsa yardım eden M.A. isimli şahıslar Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yakalandı. Yakalanan şahısların ev ve eklentileri ile gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, cep telefonlarına GSM hatlarına ve örgütsel içerikli CD'lere el konulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şahıslardan M.K. "PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmış, M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bu şahısların irtibatlı olduğu şahıslar hakkında yakalama müzakeresi çıkarılarak arama çalışmalarına devam edilmektedir. Güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütüne yönelik operasyonları aralıksız ve kararlık bir şekilde devam etmektedir."

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?