3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çukurca'da tiyatro oyunu

Hakkari Star Tiyatrom Derneği üyesi amatör tiyatrocuları, Irak sınırındaki Çukurca ilçesindeki Yatılı Bölge İlk Öğretim Okulu'nda ücretsiz olarak 'Ağanın Kızı" adlı tiyatro oyunlarını sergilemek için hazırlıklarını tamamladı. 

Sınır ötesi operasyonlarla sık sık gündeme gelen Çukurca ilçesi bu defa tiyatro gösterileri ile moral bulacak. İHA Muhabirine açıklamada bulunan Hakkari Star Tiyatrom Derneği Başkanı Erkan Özer, Mehmet Akmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Yaya'nın yaptığı 'Ağanın Kızı' adlı tiyatro oyunlarını 15 Kasım tarihlerinde Çukurca ilçesi Yatalı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) salonunda sergileyeceklerini belirtti. Özer, bir süre önce hizmete açtıkları derneklerinde kendisi ile birlikte 8 genç tiyatrocunun yer aldığını belirterek şunları söyledi: 

"İlk tiyatro oyunumuzu İlçe Kaymakamlığı'nın katkılarıyla Çukurca'da vereceğiz. Kaymakamlık bize katkı sağladığı için halk oyunumuzu ücretsiz olarak izleyebilecektir. Etkinliklerimizde canlı müzik, şiir ve tiyatro skeçleri olacaktır. Bu konuda valilik başta olmak üzere tüm hayırsever vatandaşların desteğini bekliyoruz. Eğer destek verilir ise, oyuncu sayımızı ikiye katlayacağız. Tek isteğimiz bize maddi imkanların sağlanmasıdır."

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:50:26
Güncelleme :14 Kasım 2008 Cuma 13:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?