3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Çukurca'da yoğun asker sevkiyatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak topraklarında hava ve kara harekatı sürerken, Çemço bölgesinde bir grup teröristin kıskaca alındığı bildirildi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'ndan çatışma bölgesine askeri sevkıyat sürüyor. Bugün 25 araçtan oluşan askeri konvoyun, Çukurca ilçe merkezinden geçerek Uzundere, Işıklı ve Çayırlı köyleri üzerinden 10 kilometre Irak topraklarının içinde devam eden Çemço köyü yakınlarındaki çatışma bölgesine gönderildiği bildirildi. Son teknoloji silahlarla askeri araçların içinde bulunan askerlerin morallerinin ise oldukça yüksek olduğu görüldü. Bazı askerler kameralara gülümserken bazıları ise el salladı. Halk da askeri konvoyun geçişini ilgiyle izledi.

Kuzey Irak'ın Çemço bölgesinde kıskaca alınan teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki çıkan çatışmalara havadan kobra helikopterleri de destek veriyor. İlçeden kalkan helikopterler bölgeye sevk edildi. Öte yandan, ilçe semalarında sadece sesleri duyulan savaş uçaklarının bölge üzerindeki uçuşları da sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 13:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?