2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Çukurca'lı kızların çalışma azmi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde eğitimden mahrum kalan kızlar, kendileri için kurulan kilim atölyesinde çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Çukurca ilçesine bağlı Gündeş köyünde çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan ve yaşları ilerlemiş kızlar için İlçe Kaymakamlığı bir atölye kurdu. 3 yıl önce toprak bir evde kurulan atölyede ürettikleri kilimleri satamayan kızların imdadına İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi yetişti. Kaymakam Çiftçi'nin kızların para kazanıp ailelerine katkıda bulunmaları için ürettikleri kilimlerin satmak için Kayseri'de bulunan bir halı fabrikası ile temasa geçtiği belirtildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çukurca İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, kızların çalışma isteğinin kendisini duygulandırdığını belirterek "Bu neden ile kilim atölyelerini halı atölyesine dönüştüreceğiz. Kızlarımızın yaptıkları halıları anlaştığımız firmaya vereceğiz. Böylece yapılan halının metre karesine göre para kazanacaklar. Ayrıca bunun dışında yine Çukurca'da 60 kişinin çalışacağı bir iç çamaşırı tesisi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmamızı merkezden sonra köylere de yayacağız. Konu ile ilgili farklı projelerimiz devam edecektir" dedi.

Kilim atölyesinde çalışan kızlar ise geçmiş yıllarda çok sıkıntı çektiklerini belirterek, kendilerinin de para kazanıp ailelerine yardımcı olmak istediklerini belirttiler. Kızlar, kendilerine yardım eli uzatan Kaymakam Çiftçi'ye de teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?